Waarom een 10-stappen skincare routine al uw problemen kan oplossen

Voor het geval je het niet gehoord hebt, Koreaanse vrouwen nemen hun huidverzorging serieus.

Zo serieus, in feite, dat ze een 10-stappen huidverzorgingsprogramma volgen. Twee keer per dag. Elke dag. Wat levert dit niveau van zorgvuldigheid en discipline je op? Ongetwijfeld de meest perfecte en gewilde huid ter wereld.

Lees hieronder welke stappen ze vaak in hun schoonheidsroutine opnemen.

Op olie gebaseerde reiniger

Dubbele reiniging is de kern van de Koreaanse 10-stappen-huidroutine. Terwijl u het kunt overslaan in de ochtend – een snelle waterspoeling zal dan doen – ’s nachts, deze dubbele plicht schoonheidsstap zorgt ervoor dat u de dagelijkse puinhoop (make-up, vuil en SPF) effectief hebt verwijderd van uw huid. Waarom olie? Het is een soort van product dat overtollig talg aantrekt en het droogt niet uit. Masseer de op olie gebaseerde reiniger enkele minuten in de droge huid om de bloedsomloop te stimuleren (hallo, gloed) en de make-up weg te halen, en verwijder deze vervolgens met een vochtige, warme gezichtsdoek. Probeer de producten van Pyunkang Yul.

Reinigingsmiddel op waterbasis

Het tweede deel van uw dubbele reiniging moet een reinigingsmiddel op waterbasis zijn. Dit verwijdert alle olieachtige resten van uw eerste reiniging, evenals alle onzuiverheden op waterbasis, zoals zweet, om uw huid schoon, zacht en fris achter te laten.

Exfolieer

Exfoliatie is de sleutel tot een stralende, heldere huid. Het verwijdert dode huidcellen van het oppervlak en maakt het gemakkelijker voor de allerbelangrijkste behandelingsproducten om door te dringen en hun werk te doen. Ga een tweewekelijkse scrubsessie aan om het product zachtjes in uw huid te masseren.

Toner

De voordelen van toner zijn tweeledig. Ten eerste helpt het de pH-waarde van uw huid in evenwicht te brengen en voorkomt het dat uw huid uitdroogt. Ten tweede helpt het de huid voor te bereiden op de volgende productronde – FYI je huid absorbeert de producten beter als ze licht vochtig en goed gehydrateerd is. Giet een kleine hoeveelheid op je vingertoppen of een wattenschijfje en klop op de huid.

Essence

Zoals u misschien al zei, is gelaagdheid een essentieel onderdeel van de Koreaanse huidverzorgingsroutine. Het voegt een ritueel element toe aan uw routine en deze specifieke laag is verantwoordelijk voor het aanvullen van de hydratatie van uw huid en het helpen van de celvernieuwing. In principe koop je meer dagen met een jeugdige huid. Niet te verwarren met toner of serum – maar zeer vergelijkbaar met beide – een essentie zit vol met actieve ingrediĆ«nten om de huid direct gehydrateerd te laten aanvoelen.

SPF

Geen uitleg nodig. Je zorgt niet zo goed voor je huid, maar stelt haar op het eerst mogelijke moment bloot aan verouderende UV-stralen. Nogmaals, niet wrijven. En SPF 50 alleen.

Lees ook: Dwingende reden om een trainingspak in uw sportuitrusting op te nemen

Scroll naar boven