Waar moet je op letten tijdens het rijden van een scooter?

Snor scooter en motorfietsen vereisen andere vaardigheden om te kunnen rijden dan auto’s, en rijomstandigheden die je misschien geen seconde in je auto hebt, kunnen ernstige gevolgen hebben voor een tweewieler.

Daarom is professionele instructie een must, vooral voor nieuwe rijders of als je al een tijdje niet meer op de fiets zit. Een motordealer zou je in staat moeten zijn om je in de juiste richting te sturen voor lokale trainingsbronnen. Als je nieuw bent in het rijden, oefen dan met lage snelheden in veilige gebieden voordat je de snelwegen opgaat.

Wil je een snorscooter kopen , bekijk de volgendeĀ factoren om rekening mee te houden bij de overstap van vier naar twee wielen:

Wees zo zichtbaar mogelijk

Automobilisten die een scooter of motorrijder hebben geraakt, zeggen vaak dat ze de persoon niet hebben gezien. Draag felgekleurde kleding en een helm, laat altijd je lichten branden en gebruik je richtingaanwijzers. Overweeg bij het kiezen van een fiets een kleurrijke fiets.

Kijk uit voor puin

Een tweewieler heeft minder contact met de stoep dan een vierwieler. In een bocht kunnen zand, natte bladeren of kiezels ervoor zorgen dat de fiets snel en onverwacht wegglijdt, met mogelijk tragische gevolgen.

Let op het wegdek

Onregelmatigheden in de bestrating die alleen maar een ongemakkelijke hobbel in een auto kunnen zijn, kunnen het evenwicht van een onvoorbereide fietser verstoren. Spoorrails, bijvoorbeeld, moeten zo dicht mogelijk bij een rechte hoek worden benaderd, vooral als ze nat zijn, zodat de rails de wielen van de fiets niet zijwaarts laten glijden. Blijf uit de buurt van een glanzend oppervlak. Probeer soepel te manoeuvreren rond gebroken trottoirs en kuilen.

Vermijd rijden in slecht weer

Maar als dat niet mogelijk is, wees dan bijzonder voorzichtig met de remmen, het gaspedaal en de besturing om te voorkomen dat je de controle verliest op een gladde ondergrond.

Beschermende uitrusting

Zonder het voordeel van de stalen kooi van een auto om je heen, moet je vertrouwen op je rijkleding als je enige bron van bescherming tegen ongevallen. Je comfort en zelfs uw overleving kunnen afhangen van het hebben van de juiste uitrusting.

Lees ook: Btw-registratie: de voordelen

Scroll naar boven