Voordelen van het werken in een juwelierswinkel

Juwelen zijn geweldig en veel mensen denken dat het verkopen van sieraden ook een geweldig beroep zou zijn. Er zijn zoveel grote voordelen om een juwelenverkoper te zijn. Toegegeven, het hangt allemaal af van welke juwelierszaak je werkt. Verschillende juweliers zullen verschillende beleidslijnen, procedures en voordelen hebben. Velen zullen niet alle voordelen die hier genoemd worden aanbieden. Velen kunnen, maar de voorwaarden kunnen worden gevarieerd. Ze kunnen zelfs betere hebben. Het punt is, elke winkel is anders.

Mocht je willen genieten van deze voordelen als een juwelenverkoper, check dan de vacatures Schaap en Citroen.

Dus hier zijn een paar voordelen om een juwelenverkoper te zijn:

Kwaliteit

Je leert over kwaliteit. Kwaliteit met sieraden, diamanten, edelstenen en metalen. Je leert wat goede kwaliteit sieraden is versus slechte kwaliteit. Je leert wat je moet zoeken. Je leert wat je moet kopen en wat je moet aanbevelen. Werken met sieraden is een eye-opener. Het zorgt ervoor dat je alles wat je koopt van dichtbij bekijkt. Kwaliteit spreekt voor zich.

Commissies

Juwelenverkopers kunnen een aantal grote commissies uitvoeren. Soms is het slechts 1/6 van 1% (soms is het niets), maar vaak kan het 2%, 3% of meer zijn, afhankelijk van de artikelen die je verkoopt (goud, diamanten, horloges). Het klopt allemaal.

Sprankelende schone sieraden

Aangezien je in een juwelierswinkel werkt, krijg je toegang tot de professionele ultrasone machines en stoomreinigers. Wat betekent… dat je altijd sprankelende schone sieraden hebt. De meeste werknemers zullen hun sieraden dagelijks schoonmaken om er zeker van te zijn dat hun diamanten er nieuw uitzien. Het hebben van vlekkeloze sieraden is een heerlijk gevoel. Plus, we willen dat ze er goed uitzien voor het publiek.

Geen zware arbeid

Laten we eerlijk zijn… Een ring optillen is niet hard werken. Geen gezwets. Geen gepuf. Geen rugklachten. Geen fysieke arbeid. Je loopt gewoon rond en verkoopt. Niets arbeidsintensief. Juwelen verkopen is gemakkelijk en pijnloos.

Gratis reparaties

Oké, dus niet alle reparaties zijn gratis, maar sommige wel, en andere zijn sterk afgeprijsd. Werken in een juwelierswinkel geeft je direct contact met juweliers voor het geval je een snelle reparatie nodig heeft, zoals een soldeer, stift, of reshaping. Vaak gooien juweliers deze eenvoudige arbeidsreparaties er gratis bij… Dat is een groot voordeel voor de medewerkers.

Lees ook: Hoe kies je de juiste egalisatietechnieken voor de ondervloer?

Scroll naar boven