Voordelen van het ontmoeten van nieuwe vrienden als een volwassene

Verschillende culturen zijn een van de vele dingen die ons leven rijk en betekenisvol maken. De mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten met een heel andere manier van leven is een buitengewone ervaring die je moet koesteren.

Maar we nemen vaak niet de tijd om nieuwe mensen te ontmoeten. Tuurlijk, we proberen ons te mengen tijdens diners of netwerkevenementen. Maar dat is niet hetzelfde als een echt gesprek met iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of wil je uit je comfort zone komen door nieuwe mensen te leren kennen die je totaal niet kent? Je kunt vrienden zoeken op deze website waar honderden mensen al nieuwe vriendschappen met elkaar hebben gemaakt.

Misschien is het omdat we getraind zijn om als kind niet met vreemden te spreken. Zou dit de reden kunnen zijn waarom we mensen in de metro langs de weg vegen, of zouden mensen de jongere generatie belachelijk maken omdat ze niet over de basis communicatievaardigheden beschikken? Mogelijk.

Maar er staat hier een dieper probleem op het spel als we niet leren om ons uit te breiden en nieuwe ervaringen te verkennen. We lopen het risico dat we nieuwe ervaringen en het plezier van mensen mislopen.

Interactie met andere mensen is een van de grootste schatten die absoluut gratis is. Hoewel het in het begin misschien een beetje lastig is, kan het je helpen om je vertrouwen te vergroten, wat op zijn beurt een enorme zegen kan zijn.

Hieronder hebben we een aantal redenen waarom wij geloven dat je traditionele adviezen moet negeren en meer met vreemden moet gaan praten.

Het verhoogt de nieuwsgierigheid

Als je iemand voor het eerst ontmoet, stel je veel vragen. Waarom? Omdat je nieuwsgierigheid geprikkeld is en het interessant is om meer over hen te weten te komen.

Het verbetert je improvisatievaardigheden

Ooit geprobeerd om met iemand aan een bar te praten als je niet direct veel gemeen hebt? Het vergt veel moed om te praten met mensen die je niet kent en om te proberen meer over hen te leren. Het kan zelfs zo zijn dat je ergens ter plaatse wordt gezet of dat je je positie moet verdedigen.

Lees ook: Niet te missen: Nijlcruise in Egypte!

Scroll naar boven