Rijden in Sri Lanka – Wat je moet weten over het huren van een auto zonder bestuurder

Hoe is het om te rijden in Sri Lanka? Tegenwoordig boeken veel toeristen een ‘self drive rent a car’… Rijden om Sri Lanka te verkennen is niet ongewoon, maar bijna alle toeristen boeken een auto met chauffeur Sri Lanka.

Nu is het in sommige landen volkomen begrijpelijk. In het grootste deel van India bijvoorbeeld is het verkeer veel te hectisch om in te rijden. Maar de wegen in Sri Lanka waren nog beter geworden dan ze al waren en buiten de hoofdstad Colombo is het verkeer nooit te gek.

Er zijn zeker voor- en nadelen aan het rijden in Sri Lanka, daarom leer je in de post van vandaag een paar dingen kennen die van pas komen als je besluit om zelf in Sri Lanka te gaan rijden.

Je hebt een speciale vergunning nodig om in Sri Lanka te rijden.

Dit is het meest vervelende aan het huren van een auto in Sri Lanka.

Alleen het hebben van een rijbewijs, of zelfs het krijgen van een internationaal rijbewijs in je eigen land, is niet genoeg. Je moet je niet-Srilankaanse rijbewijs “geverifieerd” krijgen in Sri Lanka voordat je kunt rijden.

Als je in Sri Lanka wilt rijden heb je twee opties:

  • Haal een tijdelijk rijbewijs bij het Department of Motor Traffic.
  • Laat je internationaal rijbewijs goedkeuren door de Automobile Association of Sri Lanka (AA).

In Sri Lanka rijden ze aan de linkerkant

Sri Lanka is een van de verrassend 76 landen en gebieden waar ze links rijden.

Als je niet gewend bent om links te rijden kan dat op zich al een beetje stressvol zijn. En dit betekent ook dat als je een auto huurt in Sri Lanka je stuurwiel aan de rechterkant staat, wat zeker even wennen is…

Het verkeer in Colombo is intens

Intens of krankzinnig, welk woord je ook verkiest ?

In alle eerlijkheid… Het verkeer in Colombo is lang niet zo slecht als in sommige andere Aziatische steden zoals Jakarta, Hanoi, Mumbai of de meeste steden in China…

Dat gezegd hebbende, als je last hebt van snel overstressed raken, zul je niet graag in het overvolle Colombo rijden.

Het is gewoon erg chaotisch.

Tuk-tuks, scooters, fietsen, auto’s en vrachtwagens delen allemaal dezelfde weg en geen van hen lijkt zich vast te houden aan een bepaalde rijstrook (voor zover het toch duidelijk is waar de rijstroken zich bevinden) of gebruik te maken van richtingaanwijzers wanneer je dat verwacht.

Lees ook: Voordelen van de ontsnappingsruimte in het teamgebouw van de onderneming

Scroll naar boven