Redenen waarom een sales recruiter jouw carrière zal bevorderen

Of je nu met plezier werkt, of actief op zoek bent naar een nieuwe functie, het binnenhalen van een verkoopfunctie is steeds complexer geworden. Een recent Wall Street Journal-artikel onthulde dat 80% van de bedrijfsfuncties nooit wordt geadverteerd. Simpel gezegd, zonder kennis van zaken, lijdt jouw carrièretraject eronder.

Huur sales recruitment via CRS Consultants in. Bedrijven nemen deze professionals in dienst wanneer een functie moeilijk te vervullen is, wanneer de functie een zeer specifieke set van vaardigheden vereist, of omdat ze de functie snel moeten invullen en de tijd of middelen missen om iemand in dienst te nemen.

Recruiters zijn gespecialiseerd in het opbouwen van relaties met bedrijven, het sourcen en doorlichten van kandidaten op topniveau, en het begrijpen van de behoeften en doelstellingen van beide. Ze zijn experts op de arbeidsmarkt en begrijpen de trends en uitdagingen bij het aannemen van personeel. Maar dit is gewoon waar het begint.

Hier zijn de top vijf redenen waarom een sales recruiter jouw beste middel is om jouw verkoopcarrière te bevorderen:

Ze kennen de industrie

Net zoals verkoopprofessionals hun terrein kennen, begrijpen sales recruiters hun branche. Ze weten wie er in dienst is, welke functies er beschikbaar zijn of in de toekomst zullen zijn. Alleen een recruiter kan dit waardevolle inzicht bieden.

Ze hebben toegang tot banen die nooit op de markt zullen komen

Vaak worden er recruiters opgeroepen om functies te vervangen die op dit moment bezet zijn of om functies te vervullen die nieuw zijn voor de organisatie. Deze functies worden zelden publiekelijk geadverteerd. De enige manier om deze potentieel aantrekkelijke functies te ontdekken is door samen te werken met een sales recruiter.

Zij hebben bedrijfsinzicht

Gereserveerde rekruteerders besteden een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan het praten met en het begrijpen van bedrijven, omdat het hun taak is om geïnformeerd en verbonden te zijn. Deze relaties stellen rekruteerders in staat om voorkennis te verschaffen over bedrijven die niet direct beschikbaar zijn via andere openbare bronnen. Dit biedt een onschatbaar voordeel ten opzichte van andere kandidaten die voor dezelfde functie solliciteren.

Hun reputatie geeft je geloofwaardigheid

Als je gekwalificeerd bent voor een functie, kun je erop vertrouwen dat de recruiter een gesprek met je zal aangaan. Zij kennen de details van je werkverleden en vaardigheden en weten hoe ze dit effectief kunnen communiceren naar het bedrijf. Omdat ze een relatie met het bedrijf hebben, is hun pleidooi voor jou zinvoller dan je cv.

Zij zullen jouw interview vaardigheden verbeteren

In het proces van het werken met een recruiter wordt u beter voorbereid op het gesprek, omdat hij of zij een goed inzicht heeft in het gespreksproces van jouw potentiële werkgever. Hoewel goede sales recruiters je niet zullen “coachen” over wat de interviewer zoekt of het soort vragen dat ze mogen stellen, kunnen ze je wel advies geven over hoe je je moet voorbereiden op het interview en hoe je je vaardigheden en prestaties kunt laten zien.

Lees ook: Voordelen van een massagepistooltherapie

Scroll naar boven