Redenen om meer te leren over jouw persoonlijkheidstype

Persoonlijkheidsquizzen zijn tegenwoordig een rage op het internet. Het lijkt wel of je je Pinterest of Facebook feed niet kunt bekijken zonder overspoeld te worden door verschillende quizzen die je verborgen persoonlijkheidstrekken proberen te ontdekken, je “echte zelf” onthullen, of aangeven met welk popcultuur icoon je gemeenschappelijke eigenschappen hebt.

De meeste persoonlijkheidsquizzen zijn gewoon voor de lol, maar soms onthullen ze klompjes waarheid en wijsheid die helpen licht te werpen op verschillende aspecten van persoonlijkheid, gedrag en voorkeuren. Dergelijke quizzen zijn vaak een leuke bron van afleiding tijdens een saaie werkdag.

Naast deze onderhoudende vragenlijsten, zijn er tal van legitieme psychologische beoordelingen online beschikbaar die in staat zouden kunnen zijn om jou een beetje meer over jezelf te vertellen.

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), bijvoorbeeld, is een van de meest populaire psychologische assessments in de wereld van vandaag, en veel mensen zweren dat het kennen van hun “type” heeft hen geholpen een beter begrip van zichzelf en anderen te krijgen.

Sindsdien is het assessment uitgegroeid tot een van de populairste en meest gebruikte persoonlijkheidstests. Zo’n korte persoonlijkheidstest wordt vaak gebruikt door psychologen, loopbaanadviseurs en werkgevers, en wordt vaak aangeprezen als een snelle manier om meer te weten te komen over waar mensen goed in zijn en of ze in bepaalde functies zullen slagen.

Dus kan het echt helpen om je persoonlijkheidstype te kennen op de MBTI en andere persoonlijkheidsbeoordelingen? Wat voor nut kunnen deze persoonlijkheidsmetingen echt hebben? Hier is een overzicht van hoe het kennen van jouw persoonlijkheidstype je kan helpen.

Herken jouw sterktes en zwaktes

Weten waar je goed in bent kan belangrijk zijn in een groot aantal situaties, of je nu een studierichting kiest of overweegt om in aanmerking te komen voor een zetel in jouw lokale schoolbestuur. Als je bijvoorbeeld weet dat je een ISTJ (introvert, aanvoelend, denkend en oordelend) bent op de MBTI, zul je misschien herkennen dat bepaalde aspecten van je persoonlijkheid in sommige situaties als sterke punten en in andere situaties als zwakke punten kunnen gelden. Hoewel jouw sterke organisatorische vaardigheden en jouw detailgerichte persoonlijkheid een grote kracht kunnen zijn in jouw werk, kan het jou soms parten spelen in situaties waarin je andere mensen de touwtjes in handen moet laten nemen.

Identificeer jouw voorkeuren en afkeer

Misschien heb je altijd al een hekel gehad aan telefoneren, maar nooit echt begrepen waarom. Of misschien heb je altijd wat extra tijd nodig gehad om over een probleem na te denken voor je een beslissing nam.

Door meer te weten te komen over waar je ligt op de extroversie/introversie en het denken/voelen continuüm, kun je misschien beter begrijpen waarom je de voorkeur geeft aan bepaalde dingen en een hekel hebt aan andere. Dit kan van pas komen wanneer je belangrijke beslissingen probeert te nemen die van invloed kunnen zijn op de loop van jouw leven, zoals het kiezen van een studierichting.

Als je een studierichting en een beroep kiest die goed bij je persoonlijke voorkeuren passen, kun je op de lange termijn gelukkiger en tevredener zijn met je keuze en je werk.

Weet welke situaties ideaal zijn voor jou

Meer weten over jouw persoonlijkheidstype kan je ook helpen nieuwe manieren te ontdekken om problemen aan te pakken. Als je ontdekt dat je een hoge introversie hebt, kun je er in de toekomst voor zorgen dat je genoeg tijd krijgt om jou op jouw gemak te voelen in een situatie voordat je jezelf voorstelt aan een nieuwe collega, bijvoorbeeld.

Weten wat voor jouw type het beste werkt, kan je nieuwe ideeën geven over hoe je problemen oplost, met stress omgaat, conflicten oplost en jouw werkgewoonten onder controle houdt.

Lees ook: Top 3 voordelen van SEO in 2021

Scroll naar boven