nvt
mami kids baby en kinderaccessoires

Opvoeden enzo...

Opvoeden enzo...

Opvoeden enzo...

Opvoeden enzo...
Als  werkende moeder van twee jonge kinderen vraag je jezelf zo nu en dan toch af of je het allemaal wel goed aanpakt. Herkenbaar…? Tegenwoordig word je van alle kanten bestookt met goed bedoeld advies, over het internet maar te zwijgen. Maar wanneer weet je nu of je de juiste tips en trics  kiest en je het dus goed doet? Of weet je dat pas achteraf…
Ik hoor mezelf nog roepen (toen nog kinderloos); mijn kinderen slapen niet tussen ons in en lopen al helemaal niet de hele dag met een speen rond! Nou onze oudste heeft heel vaak tussen ons in gelegen en onze jongste loopt regelmatig met een speen rond! Je plant en bedenkt van te voren van alles, maar meestal gaat het in het echte leven toch net even anders.
Opvoeden doe je niet zomaar even, er komt nog best wat bij kijken.  En van horen zeggen staat ons ook nog heel wat te wachten. Het allerbelangrijkste wat ik tot nu toe heb geleerd? Volg je gevoel en kijk goed naar je kinderen. Onze kinderen zijn onze grootste trots. Ze doen het goed, zijn blij en gezond  en het is (meestal) erg gezellig in huis.  Misschien doe ik het toch niet zo verkeerd…

Moederliefde is de sterkste liefde die er bestaat! Zeker als je al deze dingen er voor doet…
1.     Aan de billen van je kind ruiken of hij een poepluier heeft. Mensen die geen kinderen hebben staan vaak raar te kijken, maar moeders en vaders begrijpen het.
2.     De wieg naast je bed zetten, of beter nog: heerlijk de baby in je eigen bed. Zeggen dat je kind in zijn eigen slaapkamer slaapt is iets voor aankomende moeders of vrouwen zonder kinderen en met idealen. Uiteindelijk als je moeder bent komt die wieg meestal toch wel naast je bed te staan de eerste periode. Je wilt dicht bij je kind zijn gezien de denkbeeldige navelstreng nog lang niet doorgeknipt is.
3.     Snotjes uit de neus van je kind halen, met je blote handen!
4.     Kots opruimen! Kots, kots en nog eens kots! Over het beddengoed, over de bank en over je kleren. Je bent er niet eens zo vies van ook, dit hoort er allemaal bij.
5.     De speen van je kind in je mond stoppen om schoon te maken als deze op de vieze supermarkt vloer is gevallen.
6.     De voeten van je kind in je mond doen om te spelen, dit blijven ze leuk vinden.
7.     Je kind onder de douche laten plassen.
8.     Met spuug zijn wangen schoonmaken omdat je geen doekjes bij je hebt.
9.     Doorgelekte poep uit de box poetsen.
10.  Inconsequent zijn. Je hebt altijd gezegd dat je consequent zou zijn tegen je kind maar dit je lukt niet altijd heb je al door. Je kind kan erg lief kijken of je bent gewoon erg moe en je hebt geen zin om de confrontatie nog een keer aan te gaan, er zijn zoveel redenen waarom je deze ene keer toch niet consequent bent.
11.  Zetpillen tussen zijn billen stoppen.
12.  Met een katerig hoofd op zondagochtend bij Sprookjeswonderland staan, omdat je zoon of dochter altijd op nr. 1 staat.
13.  In weer en wind gaan wandelen in het bos om paddenstoelen te zoeken, omdat zoonlief zo graag paddenstoelen wil zoeken.
14.  In de regen naar buiten gaan want dan kun je in de plassen stampen.
Bron: www.mamaweetjes.nl
 
 
                                     
 

reacties op “Opvoeden enzo...

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN