nvt
mami kids baby en kinderaccessoires

Op de markt!

Op de markt!

Op de markt!

We zijn nu zo’n driekwart jaar bezig met MaMi Kids. Niet alleen online, maar ook live! Een leuk onderdeel  van MaMi zijn namelijk de fairs en markten. Maar hoe verloopt zo’n dag nu eigenlijk? 
Het begint al maanden van te voren met het aanmelden voor de verschillende markten en het maken van een marktagenda die ook in onze persoonlijke agenda’s goed past.  Bij sommige markten volgt een loting voor een plek en is het dus afwachten of we een plekje hebben bemachtigd. Gelukkig is dit bij de meesten niet het geval, dus kunnen we de voorbereiding inplannen.

Afgelopen vrijdag stond de Paasmarkt in Enkhuizen op de agenda. Op woensdagavond hebben we altijd vast MaMi-overleg met een vaste agenda. Als we de voorbereidingen voor een markt erbij krijgen, plannen we eigenlijk altijd een extra middag of avond in. We kijken of de prijskaartjes nog up-to-date zijn, welke artikelen we mee willen nemen, hoe we de marktkraam op willen zetten, enz.  

                                            
Dus donderdagmiddag werd ‘marktvoorbereidings- middag’!  Alle spullen in de huiskamer, de oudste 2 kinderen naar school, de jongste 2 kinderen waren  aan het spelen en opbouwen maar. Dat begon goed, maar het feit  dat de jongste telg niet in haar hum was  betekende dat alles wat wij op de “markttafel” zette, er ook weer af moest en er regelmatig een schreeuw om aandacht klonk door de huiskamer. Op dit soort momenten is het erg fijn dat we met z’n tweeën zijn en zo onze aandacht goed kunnen verdelen. Dan nog alle spullen en attributen in de auto en op tijd naar bed, zodat we fris en fruitig richting Enkhuizen konden vrijdagochtend.

De marktdag: 
7.00 gaat het wekkertje, kinderen ontbijten en in de kleren en dan nog even de laatste boodschapjes halen voor die dag. Onze (schoon)mama wilde deze dag de zorg wel op zich nemen voor allevier de kinderen (waarvoor Hulde!). Dat wilden we haar zo makkelijk mogelijk maken, dus pakjes drinken, krentenbollen en knijpfruitjes in overvloed. Om 9 uur komen we bij elkaar en 9.15 is (schoon)mama present. Gelukkig hebben onze kinderen geen gebruiksaanwijzing nodig, dus we kunnen zo de deur uit, richting Enkhuizen.
9.30: Geparkeerd en aanmelden bij de organisatie en dan bekijken welke marktkraam wij mogen gaan inrichten. We hebben een mooi plekje vlakbij de auto dus de spullen stonden snel bij de kraam.
10.00: De kraam inrichten. Inmiddels is Marloes  met ‘Leuke speldjes’ ook gearriveerd. Met haar delen we vaak een kraam op de markten. Erg gezellig.
10.45: De eerste enthousiaste klanten verzamelen zich al rond de kraam, wat een leuk begin van de marktdag.
11.00: officiële start van de paasmarkt. Het is prachtig weer en de sfeer is goed, dus we hebben er zin in.
12.00: Zo dat was een heel leuk eerste uurtje! Enthousiaste mensen, leuke reacties en al een goede verkoop. Als dat de komende zes uur zo door gaat zijn wij zeer tevreden.
15.00: Even opwarmen in het zonnetje…want ondanks het mooie weer is het stilstaan achter de kraam best een koud klusje. Ook het gezellige muziekje van de draaiorgel naast de kraam nodigt uit om lekker in beweging te blijven en even door te warmen.
17.45: De markt loopt op zijn eind en onze vingers en tenen zijn blauw van de kou dus we beginnen langzaam de boel weer op te ruimen.
18.15: Onderweg naar huis met de kachel en de radio op 10!
18.30: Auto uitladen bij Mariska en alles naar zolder sjouwen.
18.45: Bij Miranda en Arjan thuis treffen we beide gezinnen en opa en oma voor een borrel en om samen te eten. Een hele mooie manier om deze top dag af te sluiten! Op naar de volgende markt!

Groetjes Miranda en Mariska

reacties op “Op de markt!

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN