Niet te missen: Nijlcruise in Egypte!

Egypte is een klein land, waarvan het grootste deel bedekt is met woestijn. De twee gebieden die je waarschijnlijk zult bezoeken zijn het Sinaï-schiereiland waar het duiken spectaculair is, en de route langs de Nijl die zich uitstrekt van Cairo tot Aswan, een klein stadje vlakbij de grens met Soedan. Egypte heeft het hele jaar door een warm klimaat. Van ondraaglijk hete zomers tot warme winters, het inpakken van een goede jas hoeft geen deel uit te maken van de route. Degenen die zich diep in de Sahara wagen, moeten misschien nog eens goed nadenken, maar voor het grootste deel moet Egypte in de warmste tijden worden vermeden, in plaats van in de koudste.

In het algemeen is het raadzaam om een bezoek aan Egypte in de maanden juli/augustus te vermijden vanwege de extreme hitte. Alexandrië, ervaart de mildste temperaturen aan de kust, met Cairo warmer, en Aswan in het uiterste zuiden is de warmste. De Sinaï-regio aan de Rode Zee wordt ook erg warm in de zomer, maar mild (15-20 graden) in de winter.

De nummer 1 activiteit om te doen op dit moment in Egypte kun je verder in dit artikel lezen.

Nijlcruise

Een makkelijke manier om tempels te zien en te ontspannen terwijl je geniet van een boottocht over de Nijl is een cruise maken. Je kunt ofwel een Felucca, een grote en moderne versie van een dhow boot (in tegenstelling tot de traditionele dhows van Mozambique), of een modern cruiseschip doen. De hoofdroute is tussen Luxor in het midden van Egypte, naar Aswan in het zuiden en vice versa.

De cruise maakt stops bij de grote tempels waar u kunt uitstappen en de bezienswaardigheden kunt bezoeken (alleen of in groepsverband als u op een tour bent). Cruises hebben de laatste jaren ook hun aantal zien afnemen en ze kunnen erg goedkoop zijn om te boeken. Een 5* 3 nacht, eten inbegrepen, kan gekocht worden voor €60/nacht.

Lees ook: Voordelen van het inhuren van een makelaar

Scroll naar boven