Is recruitment een goede carrière?

Als je je afvraagt: “Moet ik een recruiter worden?”, dan ben je hier op de juiste plaats.

Ten eerste, één ding dat veel mensen zich niet realiseren over hoe het is om te werken als recruiter: Als je voor een rekruteringsbureau werkt, is je job eigenlijk verkoop.

In dit artikel wordt alles uitgelegd, zodat je kunt leren wat het is om als sales recruiter te werken en hoe je aangenomen kunt worden voor deze baan!

Hoog salarispotentieel met alleen een bachelordiploma

De meeste wervingsbureaus vereisen alleen een bachelordiploma (of minder) om recruiter te worden. En je kunt zes nullen verdienen als je je basissalaris en commissies combineert!

Flexibiliteit en controle over je dag

Bij de meeste rekruteringsbureaus krijg je veel vrijheid om je eigen dagindeling te maken en te beslissen waar je aan gaat werken.

Dit kan natuurlijk goed of slecht uitpakken. Maar als je zelf gemotiveerd bent en je eigen dag kunt indelen, kan dit een geweldig gevoel zijn.

Als je echter alleen maar papieren wilt rondduwen en elk uur verteld wilt worden wat je moet doen, kun je het beste als interne recruiter voor één bedrijf werken. Dat is meer een standaard HR baan.

Recruiter zijn voor een wervingsbureau is veel meer verkoopgericht.

Goede carrièregroei

Zolang je bij een goed recruitment bedrijf werkt dat niet failliet gaat, niet giftig is, of gewoon geleid wordt door vreselijke managers, zul je goede mogelijkheden hebben om te groeien als recruiter.

Je zult de mogelijkheid hebben om aanzienlijk meer geld te verdienen in je tweede en derde jaar als recruiter.

Je zit niet vast in één branche

Als recruiter heb je de mogelijkheid om in meerdere sectoren te werken of om van sector te veranderen als je specifieke sector een economische neergang kent.

Het is een zeer overdraagbare skill-set. Je zou hierna kunnen overstappen naar de verkoop. Je kunt ook overstappen naar het werven van personeel in een andere bedrijfstak.

Het is vrij eenvoudig om tijdens een sollicitatiegesprek aan een werkgever uit te leggen dat je in staat bent om hun branche te leren, zolang je maar kunt laten zien dat je een goede recruiter bent in je huidige branche. De wervingsvaardigheden (d.w.z. verkoopvaardigheden) zijn wat ze het belangrijkst vinden.

Lees ook: Top 5 voordelen van een call center

Scroll naar boven