nvt
mami kids baby en kinderaccessoires
Top 10 redenen voor Hydrofiele luiers

Top 10 redenen voor Hydrofiele luiers

De top 10 met redenen waarom hydrofiele luiers op ieder baby-uitzetlijstje staan.

Op iedere baby-uitzetlijst staan ze vermeld. Hydrofiele luiers, ook wel hydrofiele doeken genoemd. Maar waarom heb je ze nodig en waarom 16 stuks?  In deze blog hebben we een top 10 gemaakt met redenen waarom deze zeker klaar moeten liggen in de babykamer.
 
  1. Afdrogen na het badderen.
Omdat gewone handdoeken te ruw zijn voor het tere babyhuidje, gebruik je hiervoor hydrofiele luiers. Ze zijn zacht en licht en nemen veel vocht op. Doordat ze dun zijn kun je ook goed tussen de plooien en mini-teentjes afdrogen. 
  1. Een schone ondergrond voor het slapen.
Baby’s spugen vaak nog een beetje melk tijdens het slapen. Leg een hydrofiele luier dubbelgevouwen in een driehoek aan het hoofdeinde en jouw kleintje slaapt altijd op een hygiënische ondergrond. Hierdoor hoef je minder vaak het complete wiegje te verschonen en met een leuke print staat het ook nog eens hartstikke leuk in de wagen, wieg of ledikant.
  1. Veilig verschonen.
Bij jongetjes wil het nogal eens een natte boel worden tijdens het verschonen. Leg tijdens het verschonen een doek over het piemeltje en je kunt met een gerust hart een schone luier om doen. (Uit ervaring kunnen we zeggen dat het fijn is om buiten de plaszone te zijn.)
  1. Ideaal tijdens het boer-momentje.
Heeft jouw kindje lekker gedronken en is het tijd voor het welbekende boertje? Leg een hydrofielluier over je schouder, zodat jouw kleding schoon blijft. Dat scheelt een hele hoop was!
  1. Afschermen tijdens het voeden.
Kindje honger, maar je zit net ergens waar het niet zo charmant is om uitgebreid borstvoeding te geven? Klem een puntje van de doek onder je BH-bandje en scherm met de rest van de doek het drinkmomentje af. De kleine wordt niet afgeleid door de omgeving en jullie kunnen beide ontspannen genieten van dit bijzondere moment.
  1. Altijd een schone en beschermende ondergrond tijdens het verschonen.
Ben je op visite en lijkt het je niet handig om de baby zo op de bank of grond te verschonen? Leg een hydrofielluier onder de baby en je kunt met een gerust hart gaan verschonen. Ook handig als je in het gras aan het picknicken bent!
  1. Ook te gebruiken als afscherming voor de zon.
Geen parasolletje bij je? Hang een hydrofielluier over de wagen of maxicosi. Zorg wel voor voldoende ventilatie en zorg dat de doek niet helemaal afsluit. Ook ideaal tijdens autoritjes, klem een doek tussen het raam en klaar is jouw zonnescherm!
  1. Overal inzetbaar!
Flesje gevallen, spugen, lekkende melk, mondje afvegen? Overal kun je ze voor gebruiken. Een vast item voor in iedere luiertas.
  1. Gebruik het als Superslab.
Vouw een driehoek en gebruik het als slab. Vooral bij ijsjes, toetjes en soep een échte aanrader. Miranda’s dochter kwijlde erg veel en ook daarvoor is het erg handig. Een met een hip printje, staat het nog leuk ook!
  1. Extra doek voor op het verschoningskussen.
De kraamverzorgster had deze tip voor ons. Leg een dubbelgevouwen doek op het verschoningskussen. Met een leuke print staat het ook nog eens hartstikke leuk op de commode en je hebt in een handomdraai weer een schone ondergrond!
Uiteraard kun je de hydrofiele luiers ook daadwerkelijk als luier gebruiken. Op youtube staan hier handige instructiefilmpjes voor.
Hebben we je overtuigd? Kijk dan eens bij onze mooie 8-packs van Pippi. Vrolijke prints en kleurtjes en origineler dan je ze in de winkel ziet. Klik hier voor ons assortiment.

 
 

reacties op “Top 10 redenen voor Hydrofiele luiers

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN