Hoe kan je een raam vervagen

Het vervangen van een gebroken enkele raam is lastig en vereist aandacht voor detail, maar met een beetje oefening kun je leren om het glas veilig te installeren en vloeiende glaslijnen te maken. Uw techniek zal afhangen van wat voor soort ruit u heeft. Een houten frame neemt meer stappen om te repareren, maar stelt u in staat om het vintage karakter van uw huis te behouden. Een vinyl frame is waarschijnlijk van een nieuw huis en is veel gemakkelijker om mee te werken. Dubbele beglazing moet worden geproduceerd door een professional, je kunt ze niet zelf snijden.

Specialisten inhuren

In de meeste gevallen is het het beste om een lokale ijzerhandel of glasspecialist het glas voor u te laten snijden. Tenzij de ruit erg klein is, bestelt u dubbel dik glas, enkelvoudig dik glas breekt gemakkelijk. Bestel bij een deur, zijlicht of andere plaatsen waar veel verkeer is, breukvast glas. Draag dikke handschoenen, lange kleding en beschermende brillen bij het hanteren van gebroken glas. Kleine, bijna onzichtbare splinters kunnen letsel veroorzaken. Om het raam af te dichten, brengt u traditionele beglazingskit (ook wel beglazingspasta genoemd) aan met een plamuurmes en wat woods glass vacuum lifters. U kunt ook beglazingsplamuur in een kitbuis kopen, maar het aanbrengen met een mes zorgt voor een strakkere hechting en een gladder oppervlak als u het eenmaal onder de knie hebt. Bij dubbelglas ruiten moet de afdichtingstape meestal worden vervangen. Rubberen pakkingen kunnen vaak hergebruikt worden, maar alleen als ze ongebroken en niet gedroogd zijn en broos zijn geworden. Kitten moeten worden weggeschraapt en vervangen. Houtvormen kunnen meestal worden hergebruikt, maar u kunt ze vervangen door nieuwe vormen. We hebben tips voor het repareren en afdichten van het glas in alle soorten kozijnen hieronder.

In het meeste geval

Meestal kunt u het glas vervangen terwijl de vleugel nog in het kozijn zit, maar het is gemakkelijker om eerst het kozijn te verwijderen en op een tafel te werken. Wip en trek tijdens het dragen van beschermende kleding de glasscherven eruit. Het kan nodig zijn om eerst met een hamer op het glas te tikken om een nieuwe breuklijn te maken.

Als het glas er niet gemakkelijk in stukken uit te trekken is, breng dan een rooster van duct tape aan op het glas. Gebruik een warmtepistool en een schraper of beitel om alle stopverf en punten te verwijderen en trek het glas er uit één stuk uit.

Scroll naar boven