Hoe haal je het beste uit je bezoek aan het Nationaal Park Hoge Veluwe?

In dit artikel geven we je een aantal tips en tours om je te helpen het beste uit je bezoek te halen aan het Nationaal Park Hoge Veluwe.

Op bezoek vanuit Amsterdam

Als je in Amsterdam bent gevestigd terwijl je geniet van een verblijf in Nederland, overweeg dan om deel te nemen aan een georganiseerde tour om het meeste uit je verblijf op de Hoge Veluwe te halen. Een goede optie is de kleine groep, een halve dag tour naar het Kröller-Müller Museum en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hoogtepunten van deze rondleiding zijn het vervoer van en naar het park en het museum (een reis van ongeveer 75 minuten, inclusief Wi-Fi), met voldoende tijd om de galerijen met werken van grootheden als Picasso, Monet en Van Gogh te verkennen. Daarna ben je vrij om het park per fiets te verkennen (er zijn tal van goed gemarkeerde paden om te verkennen).

Dineren

In het park zijn er een aantal eetgelegenheden op het terrein beschikbaar, waaronder De Koperen Kop, waar u diverse zelfbedieningsmaaltijden (lunch en diner) kunt krijgen, evenals een aangenaam terras en een speeltuin voor de kinderen. Lunches en snacks zijn verkrijgbaar bij Monsieur Jacques Café-Restaurant in het Kröller-Müller Museum, terwijl lichte versnaperingen worden aangeboden in Theehuis Jachthuis Sint Hubertus.

Accommodatie

Ter plaatse is er een camping beschikbaar voor tenten of caravans, met was- en douchegelegenheid tegen een kleine meerprijs (optionele elektrische aansluiting is ook mogelijk). Daarnaast zijn er ook vele vakantieparken veluwe beschikbaar.

Wat is er nog meer in de buurt?

Het merendeel van de toeristische attracties op korte rijafstand van Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt in of rond Arnhem, acht kilometer verderop. Must sees zijn onder andere het Nederlands Openluchtmuseum, een terrein van 82 hectare met traditionele boerderijen en huizen en de populaire Koninklijke Burgers’ Zoo, waar meer dan 2.000 dieren en een van de grootste dierentuinen van het land te vinden zijn.

In Arnhem zelf is er onder andere een bezoek aan de beroemde John Frost Bridge, genoemd naar de commandant van de Britse parachutisten die de oversteek tegen de verwachtingen in hielden, en het Airborne Museum Hartenstein, gehuisvest in de 19de-eeuwse villa die als hoofdkwartier van Frost diende.

Als je vanuit de Hoge Veluwe richting Apeldoorn gaat – en je reist met jongere kinderen – moet je zeker een bezoek brengen aan Koningin Juliana Toren, een leuk pretpark gebouwd rond de historische Koningin Julianatoren uit 1910. Hoogtepunten van de 60 attracties van het park zijn onder andere achtbanen, draaimolens en een verscheidenheid aan natte attracties.

Lees ook: De nadelen van evenementen planning

Scroll naar boven