nvt
mami kids baby en kinderaccessoires

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Herfst, herfst, wat heb je te koop?


De dagen worden korter, de truien en vesten komen weer uit de kast en regelmatig lopen we door de regen naar de supermarkt of school. En toch vind ik de herfst een heerlijk seizoen.
De natuur is prachtig met al zijn kleuren en geuren en het is heel vaak toch nog best mooi weer.
‘s Avonds kruipen we lekker op de bank met een kop warme thee of chocolademelk, de spelletjes worden weer tevoorschijn gehaald en natuurlijk gaan de kaarsjes overal in huis weer aan.
 
Zomers leven we praktisch buiten, maar ook nu heeft de natuur ons zoveel te bieden. Dus trek je kinderen oude kleding aan of een overall en laarzen en stap naar buiten!
Herfstspullen zoeken in het park of bos is denk ik bij velen favoriet. ‘Schatten zoeken in het bos’ noemen wij het wel eens. En thuis maken we er dan een mooie herfsttafel van of we vullen grote glazen potten met al onze schatten. Leuk om te doen en het ziet er ook nog eens super gezellig uit. Maar kijk ook eens samen met je kids naar de vele paddenstoelen, en beestjes die je tussen de bladeren en boomstammen kunt vinden. En gewoon even lekker spelen in een grote berg bladeren is ook geweldig.
Staatsbosbeheer organiseert ook hele leuke activiteiten. Kijk eens op hun site; http://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten
 Niet alleen het bos maar ook het strand kan heerlijk zijn in deze tijd van het jaar. Lekker uitwaaien en afsluiten met warme chocolademelk met slagroom.
We doen het niet iedere keer, maar af en toe mogen de kids tijdens een flinke regenbui even helemaal ‘los’; plassen stampen, door de regen rennen met of zonder paraplu of gewoon languit in een plas gaan liggen! Die blijde gezichtjes zijn dan goud waard!
 
Iets wat ieder jaar populairder lijkt te worden is appels plukken bij fruittelers bij jou in de buurt. Een mooie manier om je kinderen iets mee te geven over waar voedsel vandaan komt. En wat is er nu leuker om na de pluk met jouw eigen appels thuis een heerlijke appeltaart, appelflappen of appelmoes te maken.
 
Laat het weer het echt niet toe om naar buiten te gaan, dan zijn er nog genoeg leuke binnenactiviteiten te verzinnen. Knutselen is iets wat bij ons het hele jaar door veel wordt gedaan, maar nu kunnen we weer aan de slag met dennenappels(verven, glitters erop, poppetjes maken), bladeren (herfstslinger of schilderij maken), pompoenen uithollen, lampionnen maken, kleien en noem maar op. Ook koekjes en cupcakes maken doen we vaak.
Dit is ook de tijd dat we weer wat vaker voorlezen en films kijken, gezellig samen op de bank.
En vergeet ook niet de musea. Er zijn genoeg leuke musea, ook voor de kleinere kinderen, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Kik eens op; http://www.dagjeweg.nl/musea/kinderen
 
                                   Laat de herfst maar komen!

               

 

reacties op “Herfst, herfst, wat heb je te koop?

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN