De perfecte vakantiebestemming voor jong en oud: Twente

Bossen, beekjes en boerderijen domineren het Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Dit landschap ligt in het oosten van Nederland, net boven Enschede, en grenst aan het aangrenzende Duitsland. Tientallen landgoederen, landhuizen en watermolens liggen verscholen in het groene landschap. Fietsers en wandelaars zijn in dit deel van Twente goed bediend en kunnen veilig gebruik maken van een uitgebreid wegennet, omdat het gemotoriseerde verkeer in sommige delen verboden is.

De gastvrijheid van de Twentenaars en de diversiteit van het landschap zijn uniek in Nederland. Twentse mensen staan erom bekend dat ze al het goede delen met degenen die het weten te waarderen. Twente is trots, maar zonder uiterlijk vertoon of show. Door het frisse elan van de mensen is elk bezoek aan dit deel van Overijssel anders en bijzonder.

Vakantiepark De Lindenberg laat je Twente beleven in een van onze bungalows. Door de centrale ligging van vakantiepark De Lindenberg kun je Twente optimaal verkennen. Twente biedt je de beste faciliteiten om te wandelen en te fietsen. Dit kan waargemaakt worden dankzij het gevarieerde landschap.

De tuin van Nederland

Het oostelijke deel van het land is een heuvelachtig gebied, dus je moet af en toe een kleine klim maken. De heuvels zijn morenen die door de laatste ijstijd zijn ontstaan en verantwoordelijk zijn voor dit atypische landschap. Als je goed oplet tijdens het toeren, zul je ongetwijfeld kikkers, adders, hobby’s, kippenkiekendieven, grote grijze klauwieren en paars heidegras tegenkomen. De meest bijzondere flora is te vinden in de moerassige beekdalen en moerassen waar het veen nu vijf meter dik is.

Springendal is een van de hoogtepunten in het landschap van Noordoost-Twente. Het gebied is zo weelderig dat het ook wel bekend staat als “de tuin van Nederland”. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en leidt je langs alle bomen, vijvers, beekjes, kleine watervallen, korenvelden en beboste weilanden.

Lees ook: Hoe haal je het beste uit je bezoek aan het Nationaal Park Hoge Veluwe?

 

Scroll naar boven