De Marokkaanse interieur stijl

De Marokkaanse interieur stijl is een exotische stijl van binnenhuisarchitectuur die zich laat inspireren door de Marokkaanse cultuur en een paar hints van Islamitische architectuur zelf. De Marokkaanse stijl richt zich op kleuren, patronen en een algemene traditionele vibe die voortkomt uit een combinatie van beide. De rijkdom van de Marokkaanse stijl vormt een aanvulling op de algemene Islamitsche stijl. Laten we enkele van de belangrijkste designelementen van deze stijl bespreken.

1. Lichten

Marokkaanse LampHanglichten zijn geen moderne innovatie. Zij zijn de bijzondere afstammelingen van de eeuwenoude lantaarn. De Marokkaanse stijl benadrukt veel van zijn esthetiek aan hanglampen en andere Marokkaanse lampen. Het ontwerp van deze lampen is vrij bepalend en kan overal opgehangen worden.

2. Vloerkleden

De Marokkaanse interieur stijl staat bekend om zijn vloerkleden. Omdat zowel islamitische als Arabische thema’s geïnspireerd zijn op de Perzische ideologieën, is het niet meer dan terecht dat de Marokkaanse dit principe bezit.

3. Kleuren

De Marokkaanse stijl staat het meest bekend op gedurfde kleuren – meestal wordt er rood, blauw en groen gebruikt. Deze kleur keuzes maken deze stijl levendig. In een moderne Arabische context, zullen de gedurfde kleuren tot gewaagde accenten zeker naar voren komen.

4. Pluche

Marokkaanse tegels

Om het gevoel van luxe te versterken, zijn de Marokkaanse meubelen meestal heel pluche. De bekleding is grotendeels gemaakt van rijke stoffen. Als de rest van het interieur gedempt is, kan de kleur via de meubels naar voren komen. De moderne Arabische binnenhuisarchitectuur waardeert deze harmonie en neemt dit gevoel voor luxe over in zijn esthetiek.

5. Ornamentatie

Marokkaanse ornamenten bestaan uit kleine decoraties en andere kleine dingen, soms in metallic tinten. Dit aspect kan je terug zien in een heleboel Oosterse stijlen zoals de Modern Arabische.

6. Mozaïeken/Tegels

Geometrie door middel van mozaïeken is een van de technieken van de Marokkaanse stijl. Met het juiste ontwerp kan het ook gecombineerd worden met het Moderne Arabische genre van interieurs.

Conclusie

De Marokkaanse stijl toont veel aspecten van de Marokkaanse cultuur. Van de mooie kleuren tot de schoonheid van de traditionele verlichting, de Marokkaanse stijl kan het allemaal vertalen naar een perfecte interieurontwerp.

Scroll naar boven