De beste dingen om te zien en te doen in Amsterdam

Amsterdam staat bekend als een feeststad, vol wilde nachten en allerlei bedenkelijke losbandigheden. Het is een leuke, eclectische en feestelijke bestemming die populair is bij jonge backpackers die zich willen laten gaan.

Maar het is ook een stad met veel meer te bieden. Er zijn veel musea, veel cafés en meer uitgaansgelegenheden dan je aankan. Het is een stad met voor ieder wat wils. Zelfs als je niet op zoek bent naar een feestje, zul je nog steeds genieten van je bezoek.

Om je te helpen het meeste uit uw reis te halen, zijn hier de beste dingen om te zien en te doen in Amsterdam en lees meer over deze stad op Amsterdam blog.

Neem een gratis wandeltocht

Als ik in een nieuwe stad aankom, begin ik met een gratis wandeltocht. Ze helpen je om je te oriënteren en geven je een overzicht van de stad, de cultuur en de belangrijkste bezienswaardigheden. Je leert wat geschiedenis en kunt een lokale gids alle vragen stellen die je hebt, wat de beste manier is om insidertips te krijgen.

Gratis Wandeltochten Amsterdam en Nieuw Europa bieden beide dagelijks gratis wandeltochten aan. Ze duren 2-3 uur en geven je de perfecte introductie tot de stad. Zorg ervoor dat je je gids aan het eind een tip geeft!

Als je niet op een krappe begroting zit en je wilt een grondige alternatieve tour, bekijk dan Black Heritage Tours. Hoewel hun tours niet gratis zijn, zijn ze ongelooflijk informatief en eye-opening. Ze richten zich op de impact van de slavernij tijdens de groei van het Nederlandse rijk en belichten de zwarte cultuur en bijdragen aan het land. Ontnuchterend maar leerzaam.

Bezoek het Van Gogh Museum

In dit museum zijn veel van Van Gogh’s beste werken te zien. Het is ook de grootste collectie van Van Gogh’s werken in de hele wereld. Het museum schetst zijn leven op een uitstekende manier, door zijn werken van begin tot eind te beschrijven, zodat je zijn stijl en evolutie (en zijn leven na de schilderkunst) beter kunt begrijpen en waarderen. Het is een van de populairste (lees: drukke) locaties in de stad, maar laat je daar niet van weerhouden. Het museum heeft ook schilderijen van andere beroemde kunstenaars uit die periode, zoals Monet, Manet en Matisse.

Ontdek de Jordaan

De Jordaan is een trendy woonwijk. Hoewel het de laatste jaren populairder is geworden, is het nog steeds een van de meest over het hoofd geziene delen van de stad. De wijk zit vol met gezellige winkels en boetiekjes, bars en cafés, en hippe restaurants. Het is ook het gebied van de stad waar Rembrandt de laatste jaren van zijn leven woonde. Het is een rustige plek om de stad te verkennen, weg van de drukte, als je een beter gevoel voor de stad wilt krijgen buiten de belangrijkste toeristische gebieden.

Lees ook: 5 Voordelen van bewakingscamera’s

Scroll naar boven