mami kids baby en kinderaccessoires
Een kindvrij-weekend, do or dont?
15 augustus 2017
Vier dagen zonder kinderen, do or don’t? Morgen vertrekken de papa en ik met nog een aantal vrienden richting een festival. Vier dagen en nachten met onze eigen dingen bezig zijn, genieten van vrienden, muziek, de sfeer en alles wat er nog meer in deze dagen voorbij komt. Soms hoor ik om mij heen dat het een no-go is om zonder kinderen een weekend weg te gaan of een kindvrije vakantie te boeken. Nu gaat dat laatste mij ook te ver. Ik geniet veel te veel van de vakanties met de kinderen om ze te moeten missen. Maar een weekendje voor jezelf, dat moet naar mijn mening zeker wel kunnen. Weer even aandacht voor elkaar zonder rekening te houden met bedtijden, nadenken wat je nu weer moet koken om te zorgen dat iedereen z’n vitamientjes binnen krijgt of even niet de strijd aan
Terug van weggeweest...
04 juli 2017
Ruim een jaar geleden was onze laatste blog, het was een stuk rustiger met onze updates op social media, eigenlijk stond alles rondom MaMi op een laag pitje. Dat was niet zonder reden. Mariska en ik hebben het afgelopen jaar een zeer druk jaar gehad. Mariska heeft in juli haar derde kindje Sanna mogen verwelkomen, een heerlijk blij meisje, volop genieten dus. Daarnaast is zij in oktober haar eigen Gastouderopvang gestart. Met heel veel plezier vangt zij kindjes op bij haar thuis. Iedere keer zie ik blije gezichtjes onder haar hoede, dat kan ook niet anders met zo’n ervaren pedagogisch werker.

Door uitbreiding van haar gezin en haar nieuwe job is er helaas te weinig tijd over voor MaMi Kids. Hierom heeft Maris
Top 10 redenen voor Hydrofiele luiers
18 mei 2016
De  top-10-redenen waarom je hydrofiele luiers in huis moet hebben.
Op iedere baby-uitzetlijst staan ze vermeld. Hydrofiele luiers, ook wel hydrofiele doeken genoemd. Maar waarom heb je ze nodig en waarom 16 stuks? In deze blog hebben we een top 10 gemaakt met redenen waarom deze zeker klaar moeten liggen in de babykamer.

  1. Afdrogen na het badderen.
Omdat gewone handdoeken te ruw zijn voor het tere babyhuidje, gebruik je hiervoor hydrofiele luiers. Ze zijn zacht en licht en nemen veel vocht op. Doordat ze dun zijn kun je ook goed tussen de plooien en mini-teentjes afdrogen.
Herfst, herfst, wat heb je te koop?
15 oktober 2015

De dagen worden korter, de truien en vesten komen weer uit de kast en regelmatig lopen we door de regen naar de supermarkt of school. En toch vind ik de herfst een heerlijk seizoen.
De natuur is prachtig met al zijn kleuren en geuren en het is heel vaak toch nog best mooi weer.
‘s Avonds kruipen we lekker op de bank met een kop warme thee of chocolademelk, de spelletjes worden weer tevoorschijn gehaald en natuurlijk gaan de kaarsjes overal in huis weer aan.
 
Zomers leven we praktisch buiten, maar ook nu heeft de natuur ons zoveel te bieden. Dus trek je kinderen oude kleding aan of een overall en laarzen en stap naar buiten!
Herfstspullen zoeken in het par
Wij zijn zwanger!!!
26 september 2015
Een van de leukste dingen om te doen als je net zwanger bent, is natuurlijk het vertellen dat je zwanger bent! Tegenwoordig is alleen vertellen niet genoeg. Nee, er wordt van alles en nog wat uit de kast gehaald om de aanstaande opa’s, oma’s, tantes en ooms te laten weten wat voor groot geluk jullie verwachten. Internet staat er vol mee; leuke kaartjes, foto’s, filmpjes, logeerkoffers en spenen met bijpassend berichtje, je kan het zo gek niet bedenken.
Bij onze eerste zwangerschap hebben we de ouders een fotolijst gegeven met een mooi gedicht erin en de ooms en tantes kregen een gevulde logeerkoffer met de vraag of de kleine over een aantal maanden eens mocht komen logeren. Miranda ve
Loslaten doe je zo!
12 augustus 2015
Nog een paar dagen en dan beginnen in onze regio de scholen weer. Onze oudste dochter mag dan naar groep 3. Niet alleen zij vind dit erg spannend, maar wij als ouders ook!
De vertrouwde kleuterschool ligt achter haar en ze gaat weer een nieuwe fase van haar leven in. Voor ons als ouders betekent dit ook weer “het meer loslaten” van je kind. “Ze wordt groot” zeggen we vaak tegen elkaar. Af en toe is dat loslaten best moeilijk, al zeg ik het zelf, maar ook goed voor ons allemaal. Pedagoge José Sagasser schreef een mooi artikel over ‘loslaten’ in het tijdschrift Ouders van nu.   
 
Loslaten, zo doe je dat

Hiephiephoera!!!
10 juni 2015
Hieperdepiep Hoera!

Wauw, we bestaan alweer een jaar! Wat is dat snel gegaan…

We zijn écht gegroeid het afgelopen jaar, letterlijk en figuurlijk. En ook persoonlijk, wat hebben we veel geleerd. We kunnen wel stellen dat we aardig onze draai gevonden hebben met MaMi Kids.
De webshop ‘draait’, er verschijnt regelmatig een nieuwsbrief, we hebben een aantal goede 
groothandels om ons heen verzameld, we schrijven blogs en zijn op menig markt en braderie te 
vinden met onze marktkraam. Ook weten we onze naam steeds beter bekendheid te geven.
En we hopen dat deze groei zich voortzet de komende jaren, want we zijn er no
Babygebaren, leuk en makkelijk!
13 mei 2015
Babypraat; communiceren met gebaren!
      
Wat zijn babygebaren?
Babygebaren kun je vergelijken met doventaal.
Door simpele gebaren te introduceren bij dagelijkse gebruiksvoorwerpen of rituelen, zoals in bad gaan, stimule
Op de markt!
09 april 2015
We zijn nu zo’n driekwart jaar bezig met MaMi Kids. Niet alleen online, maar ook live! Een leuk onderdeel  van MaMi zijn namelijk de fairs en markten. Maar hoe verloopt zo’n dag nu eigenlijk? 
Het begint al maanden van te voren met het aanmelden voor de verschillende markten en het maken van een marktagenda die ook in onze persoonlijke agenda’s goed past.  Bij sommige markten volgt een loting voor een plek en is het dus afwachten of we een plekje hebben bemachtigd. Gelukkig is dit bij de meesten niet het geval, dus kunnen we de voorbereiding inplannen.

Afgelopen vrijdag stond de Paasmarkt in Enkhuizen op de agenda. Op woensdagavon
En toen....
04 maart 2015
Vorig jaar, ongeveer rond deze tijd is MaMi Kids ontstaan. De naam was snel duidelijk, maar wat wilden we nu precies en hoe moet je dat aanpakken?  We hebben wel een gezin en een baan, dus het moet  allemaal te doen zijn. Want ja, als wij ergens aan beginnen moet het wel goed. En ook heel belangrijk, we willen het  graag zoveel mogelijk zelf doen!
Niet wetende wat ons allemaal te wachten stond,  zijn we stap voor stap het proces ingegaan van het starten van een eigen bedrijf.  Ik kan je vertellen, dat is af en toe best spannend! Het is nieuw, iets waar je eigenlijk nog niet zo erg in thuis bent. Je krijgt te maken met vak- en juridisch jargon, b.t.w., marketing en ook heel bela
Nog 2 hapjes, dan heb je een toetje verdiend!
04 februari 2015
Kinderen en eten, iedere ouder loopt bij die combinatie wel eens tegen problemen aan. Mijn zoontje Jesper is nu bijna 4 jaar en het laatste halfjaar is het gewoonweg een drama met eten. Daarvoor was het een feestje. Het was een alleseter, at zelfs rauwe paprika  omdat papa dat ook lekker vindt, vroeg vaak nog om een extra portie als z’n bordje leeg was en je kon hem iedere groente voorschotelen die je maar kon verzinnen. (oké, bloemkool was de uitzondering)


Maar opeens kwam de omslag: “Lust ik niet”, “Ik wil niet eten” ,“Ik heb geen honge
Opvoeden enzo...
11 januari 2015
Opvoeden enzo...
Als  werkende moeder van twee jonge kinderen vraag je jezelf zo nu en dan toch af of je het allemaal wel goed aanpakt. Herkenbaar…? Tegenwoordig word je van alle kanten bestookt met goed bedoeld advies, over het internet maar te zwijgen. Maar wanneer weet je nu of je de juiste tips en trics  kiest en je het dus goed doet? Of weet je dat pas achteraf…
Ik hoor mezelf nog roepen (toen nog kinderloos); mijn kinderen slapen niet tussen ons in en lopen al helemaal niet de hele dag met een speen rond! Nou onze oudste heeft heel vaak tussen ons in gelegen en onze jongste loopt regelmatig met een speen rond! Je plant en bedenkt van te voren van al
Wat je misschien nog niet wist, maar wel héél handig is om te wete
30 november 2014
Je bent nooit te oud om te leren, dat blijkt keer op keer. Sociale media attenderen je vaak op handigheidjes, wat toch de dagelijkse dingetjes gemakkelijker kan maken. Of gewoon leuk is om te doen.
  • Hoe gebruik je een rompertje?
Menig mama en papa zal nu denken, dat weten we toch allang? Misschien wel, maar toch willen we deze met je delen. De hoofdopening van de romper is niet alleen zo praktisch gemaakt om aan te trekken, maar ook om u
Hoe het begon...
19 november 2014

M’n schoonzus Mariska en ik zitten regelmatig met elkaar te dromen over de toekomst. Hoe leuk zou het zijn om een eigen zaakje te hebben? We zijn allebei werkzaam in de kinderopvang, dus dan denk je al snel aan een eigen kinderdagverblijf. Maar deze tijden zijn nu niet bepaald optimistisch te noemen om een kinderdagverblijf op te starten. Ook al zouden we het geweldig vinden om te doen, maar het is op dit moment geen slimme keus.

En zo kom je via vriendinnen steeds weer op andere ideeën. We hebben een tijdje aan kleding gedacht, maar die webwinkels schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. We zullen ons moeten onderscheiden om eruit te springen. E