Beste dingen om te doen in Vietnam

Van de rijstvelden in het noorden tot de drijvende markten in het zuiden is Vietnam een fascinerend land om te verkennen. Deze Zuidoost-Aziatische natie heeft het allemaal – bruisende steden, prachtige landschappen, schilderachtige stadjes, pittoreske stranden en nog veel meer.

Dus ga je binnenkort in Vietnam reizen? In deze gids bekijken we enkele van de beste dingen die in Vietnam te doen zijn.

Bezoek een dakterras in Saigon

Als we denken aan Ho Chi Minh City, bekend als Saigon, denken we aan een leuk avondje uit.

De grootste stad van het land heeft geweldige dakterrassen. Een echte aanrader dus! Ga wat drinken op een dakterras. Er zijn goedkopere plaatsen voor het nachtleven, maar het is het zeker waard!

Bezoek de Cu Chi Tunnels (bij Saigon)

Indrukwekkend, angstaanjagend, nieuwsgierig, gek, wow… De Cu Chi Tunnels is een MUST-VISIT in Vietnam, geen twijfel mogelijk. Je kunt dagtochten maken vanuit Saigon of er zelf heen gaan. Vraag je lokale gastheer maar om aanbevelingen.

FYI: Je kunt ook een oud machinegeweer afvuren. Het is ongeveer $15, en het zijn echte kogels. Als je geen fan bent van geweren, dan zorgt het vuur op de achtergrond bij het rondlopen in de omgeving voor een speciale, ongemakkelijke sfeer. Het is een hele ervaring!

Bezoek het korps van Ho Chi Minh in Hanoi…

Wist je dat je het korps van Ho Chi Minh kunt bezoeken? Hij is in het Mausoleum en elke duizenden mensen bezoeken hem. Dit is een gratis ding om te doen in Hanoi. Controleer gewoon het schema en plan genoeg tijd.

Goed om te weten: Probeer NIET een foto te maken van Ho Chi Minh. Er zijn 4 tot 6 soldaten in de kamer. Het is verboden om een foto te maken. Als je wel een foto maakt, dan wordt je waarschijnlijk gearresteerd. Riskeer het niet!

Bezoek de Vinh Moc Tunnels

De Vinh Moc Tunnels is een minder bekende tunnel. Maar indrukwekkend op dezelfde manier. Ze liggen in het “Noorden”, of zullen we zeggen, het voormalige Noord-Vietnam.

Deze tunnels werden gebruikt om zich te verbergen voor de bombardementen. De Cu Chi Tunnels bij Saigon werden gebruikt om zich te verstoppen en te vechten. Zie je, in de Amerikaanse oorlog werd het Noorden gebombardeerd, terwijl ze in het Zuiden tegen de mensen aan het vechten waren. Er komen hier niet veel toeristen omdat het niet gemakkelijk is om hier te komen. Het is in het gebied van Hue. Je hebt een motor nodig of een chauffeur om hier te komen.

De toegangsprijs is erg goedkoop en er is een gids die je kunt huren. Het is aan te raden om de gids mee te nemen omdat hij of zij ongelooflijke verhalen zal vertellen over bijvoorbeeld hoeveel baby’s hier zijn geboren, hoeveel tunnels er zijn vernield en ga zo maar door. Er zijn ook verhalen over ondergrondse dorpen die werden gebombardeerd en vernietigd. Ongelooflijke, angstaanjagende verhalen…

Lees ook: Waarom werkt het met speelgoed spelen voordelig voor kinderen?

Scroll naar boven