Alle informatie over Condyline verf

Dit geneesmiddel wordt gebruikt om wratten in de genitale regio te behandelen. Deze wratten kunnen zowel bij mannen als vrouwen voorkomen en worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus. Op de penis kunnen de wratten zich vormen op de voorhuid, of op het uiteinde van de penis. Bij vrouwen kunnen de wratten zich vormen op de buitenste delen van de vagina en vulva. Deze wratten kunnen ook voorkomen in het anale gebied van mannen en vrouwen.

Hoe Condyline verf te gebruiken

Volg alle aanwijzingen van uw arts of apotheker zorgvuldig op. Deze kunnen afwijken van de informatie in deze bijsluiter. Condyline verf kan irritatie veroorzaken bij een gezonde huid als deze niet goed wordt gebruikt. Uw arts kan het aanbrengen in zijn/haar kantoor of uw arts kan u vragen om dit geneesmiddel thuis toe te passen. Als u de instructies op de verpakking niet begrijpt, vraag dan uw arts of apotheker om hulp.

Het is belangrijk om Condyline Verf precies zo te gebruiken als uw arts u heeft verteld. Als u het minder vaak gebruikt dan u zou moeten doen, kan het zijn dat het minder goed werkt en dat uw toestand niet altijd beter wordt. Als u het vaker gebruikt dan u zou moeten doen, kan het uw conditie niet sneller verbeteren en kunnen er bijwerkingen optreden of toenemen.

Waar te verkrijgen

Het is op doktersvoorschrift te verkrijgen, maar als je die hebt kan je het via hier bestellen. Daar heb je geen voorschrift voor nodig. Dit is handig als je niet je genitale wratten wilt laten zien.

Hoe lang u het moet gebruiken

Condyline verf wordt meestal twee keer per dag gedurende drie dagen achter elkaar gebruikt, gevolgd door geen behandeling gedurende vier dagen achter elkaar. Na de eerste week van de behandeling kan het zijn dat uw arts een afspraak heeft gemaakt om u weer te zien. Als de wratten niet helemaal beter zijn, kan uw arts u vragen om de kuur tot 4 weken te herhalen. Elke behandeling bestaat uit het drie dagen achter elkaar aanbrengen van de verf en vervolgens vier dagen achter elkaar zonder de verf aan te brengen.

Hoe te gebruiken

Was en droog je handen. Was de te behandelen plekken met water en zeep en droog ze goed af. Dompel het uiteinde van een meegeleverde wattenstaafje in de verf en veeg de zichtbare wratten schoon. Laat de verf vanzelf drogen. Was uw handen opnieuw.

Hoeveel te gebruiken

Condyline verf wordt meestal twee keer per dag gedurende drie dagen op het aangetaste gebied aangebracht. Uw arts zal u vertellen hoe vaak u het moet gebruiken.

Wanneer te gebruiken

Gebruik uw geneesmiddel elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip. Elke toepassing moet ongeveer 12 uur uit elkaar liggen.

Het gebruik ervan op hetzelfde tijdstip elke dag zal het beste effect hebben. Het zal u ook helpen herinneren wanneer u het moet gebruiken.

Plaats de dop stevig op de fles telkens als u Condyline verf gebruikt. Noteer de datum waarop u het flesje voor het eerst hebt geopend en gebruik het niet later dan zes weken na die datum, tenzij uw arts u dit aangeeft.

Scroll naar boven