6 Verrassende voordelen van scooterrijden

Als je erover denkt om een scooter te halen of je vraagt je gewoon af wat de voordelen zijn van het rijden op een scooter, dan ben je niet alleen. Ik heb me dat vaak afgevraagd en heb er veel onderzoek naar gedaan.

Dus, ben je op zoek naar een beetje avontuur? Iets nieuws om te ontdekken? Ga dan de weg op!

Bekijk hier de Riva Mat Legergroen scooter.

Lees hieronder zes mogelijke gezonde resultaten van het rijden op een scooter:

Gezondere, sterkere knieën en dijen

Orthopedische chirurgen hebben opgemerkt dat scooterrijders minder knieklachten hebben omdat het rijden op een scooter de belangrijkste spieren versterkt die gebruikt worden om de knieschijf en andere botten in de knie op hun plaats te houden.

Verbeterde kernkracht

Alle activiteiten die betrokken zijn bij het sturen van een voertuig, het verplaatsen ervan met lage snelheden, etc., dienen om de spieren in de buik te versterken.

Verhoogde insulinegevoeligheid

Scooterrijden is een weinig belastende oefening, dus rijders hebben een verbeterde insulinegevoeligheid tot acht uur na een rit, wat op zijn beurt het gewichtsverlies bevordert.

Verhoogde calorieverbranding

Yep, als een constante weerstandsoefening, verbrandt het rijden op een motorfiets calorieën. Rijders kunnen rekenen op een verbranding van 600 calorieën per uur, vergeleken met de 200 tot 300 die de rest van ons doet.

Verbeterde neksterkte

Als je een helm draagt en je motor heeft het juiste stuur, zadel en voetsteunen, kan het rijden net zo voordelig zijn als een bezoek aan een chiropractor. Het versterken van de nekspieren dient op deze manier de nekwervels weer in lijn te brengen en weer in de juiste kromming te brengen. De sleutel is om de juiste afstelling te krijgen; rijden met een slechte pasvorm kan rugpijn veroorzaken.

Betere mentale vooruitzichten

Het rijden op een scooter laat de almachtige endorfines los die dienen om de stemming te verbeteren en de vooruitzichten te verbeteren. De tijd in de zon brengt ook uw Vitamine D-blootstelling omhoog, wat een stemmingsversterker is.

Lees ook: Waarom een 10-stappen skincare routine al uw problemen kan oplossen

Scroll naar boven