5 escape room tip & tricks

Ten eerste, het belangrijkste is om plezier te hebben! Als je niet in de stemming bent om plezier te hebben en je wilt gewoon winnen, wat er dan ook gebeurt, dan is dit misschien niet het juiste spel voor jou…. Als je een escape room betreedt, laat je gewoon alles achter en geniet van het moment!

Hier zijn 5 belangrijke vluchttips om je kansen te vergroten om de uitdagende raadsels te pakken en hopelijk zoveel mogelijk kamers te ontsnappen!

Je bent niet alleen

Als je op het punt staat de Hero Adventures escape rooms binnen te gaan om plezier te hebben, onthoud dan dat je niet alleen bent! Een geweldig team werkt samen en het gaat niet om de grootte – het maakt niet uit of je een groot team hebt of dat je beste vriend in je team zit of niet. Het belangrijkste is om samen te werken. Dus, kies een leider en vertrouw op je team. Maar wees voorzichtig: vaak kunnen meer dan één leider je team ook ten val brengen!

Kies een sterk team

Hoe kies je het perfecte team? Je teamleden moeten goed samenwerken en zonder voorbehoud communiceren, dus kies niet dat koppel dat problemen heeft met de relatie! Een ander belangrijk aspect is dat mensen anders kunnen denken. Je team zal verschillende soorten problemen en puzzels moeten oplossen, dus als je iemand hebt die goed is in wiskunde, probeer dan een andere persoon te vinden die het beste is met rijmpjes en taal. Om te slagen, moeten mensen verschillende vaardigheden hebben.

Teamwerk gaat over vertrouwen

Teamwerk is vertrouwen en niet altijd alles samen doen. Verdeel en heers – iedereen van je team kan aan een ander stuk werken, zodat je allemaal tijd bespaart. Als je hulp nodig hebt, vraag er dan gewoon om en als iemand het moeilijk heeft om een puzzel op te lossen, ga dan helpen! Vergeet ook niet dat geduld en vriendelijke woorden nuttig zijn als je vastzit.

Verdeel en heers

Een nuttige tip is om de kamer in secties te verdelen en iedereen de eigenaar te laten zijn van een kamer. Bijvoorbeeld, als je team 8 leden heeft, verdeel de kamer in 8 delen en elk lid zal verantwoordelijk zijn voor zijn of haar hoek. Natuurlijk kan iedereen om hulp vragen, maar je zult zien dat het met dit proces gemakkelijker is om alle informatie in de kamer door te kammen.

Houd het team actief

Na verloop van tijd kunnen een paar leden van je team een beetje overstuur raken en energie verliezen. Laat het niet gebeuren. Je hebt alle energie en opwinding nodig om te ontsnappen. Wees vrolijk en probeer mensen op te voeden! Houd het vertrouwen hoog.

LEES OOK: Tips voor het kopen van een woning in Nederland

Scroll naar boven