4 Voordelen van een bankrekening

Als je cheques of spaarpotten gebruikt, mis je de vele voordelen van een bankrekening.

Voor meer vragen over het openen van een bankrekening kun je terecht bij klantenservice sns bank.

Lees hieronder 4 voordelen van het openen van je eigen bankrekening.

Bankrekeningen bieden gemak

Als je bijvoorbeeld een betaalrekening hebt, kun je gemakkelijk betalen met een cheque of door online te betalen. Het is ook goedkoper dan het kopen van een postwissel (en je hebt een bewijs van bankafschriften dat je je rekeningen hebt betaald). Als je een geldautomaat of debetkaart voor de rekening krijgt, kun je gemakkelijk geld opnemen of betalingen verrichten in winkels. Een debetkaart wordt meestal geaccepteerd voor aankopen overal waar creditcards worden geaccepteerd.

Bankrekeningen zijn veilig

Jouw geld is beschermd tegen diefstal en brand. Bovendien is jouw geld federaal verzekerd, dus als jouw bank of kredietunie sluit, krijg je jouw geld terug. Het maximale bedrag dat kan worden verzekerd is 100.000 euro.

Het is een makkelijke manier om geld te sparen

Veel banken bieden een rentepercentage als  je jouw geld op een spaarrekening zet. De rente zal jouw geld helpen groeien na verloop van tijd. Zorg ervoor dat je goed rondkijkt en controleert welke kosten hieraan verbonden zijn – je wilt niet dat je uiteindelijk meer aan kosten betaalt dan dat je aan rente ontvangt.

Als je een betaal- en een spaarrekening hebt bij dezelfde instelling, kun je jouw geld periodiek laten overschrijven van betaalrekening naar spaarrekening, waardoor het geld opzij wordt gezet om jouw spaargeld te laten groeien.

Bankrekeningen kunnen je helpen toegang te krijgen tot krediet

Banken en kredietverenigingen kunnen je helpen toegang te krijgen tot krediet voor het verwerven van een huis, een auto, een studenten- of persoonlijke lening, omdat banken de neiging hebben bestaande klanten te bevoordelen, met name degenen die hun geld goed beheren. Bovendien kan het vrij duur zijn om naar kleine kredietverstrekkers te gaan die je snel geld lenen, omdat zij leenkosten en hoge rentetarieven aanrekenen.

Hoewel bankrekeningen de voorkeur genieten boven cheque- en spaarpotten, brengen banken ook kosten in rekening waar je rekening mee moet houden. Banken brengen je bijvoorbeeld kosten in rekening als je jouw bankpas gebruikt bij een geldautomaat die niet van hen is. Ook moet je, afhankelijk van het type rekening dat je hebt, een minimumsaldo van een bepaald bedrag aanhouden om te voorkomen dat je moet betalen. Het is altijd het beste om rond te kijken voor het beste product dat aan jouw behoeften voldoet.

Lees ook: Top 3 voordelen van het online spelen van de Postcode Loterij

Scroll naar boven