4 manieren om je PowerPoint presentatie een WOW-factor te geven

Goed ontworpen PowerPoint presentaties, die spaarzaam en met een goede timing worden gebruikt, kunnen briljant zijn. Verdorie, ze kunnen zelfs een verder goede presentatie geweldig maken.

Als je weet wat je moet doen….

Als je ooit moeite hebt gehad om interessante dia’s te maken of je je zorgen maakt over je dia’s die te veel woorden bevatten of waarvan je er te veel hebt, dan zal dit helpen.

Hier zijn een paar eenvoudige manieren om een PowerPoint-presentatie geweldig te maken.

Bouw je dia’s als laatste

Je zou in de verleiding kunnen komen om al vroeg in het schrijfproces van je toespraak met dia’s te beginnen – niet doen. Het is als het aanleggen van een weg – totdat je weet waar die weg naartoe gaat, heeft het geen zin om trottoirs aan te leggen en bomen te planten. Je dia’s zijn er om een goed ontworpen toespraak te houden, niet om deze te vervangen.

Gebruik de PowerPoint als een hulpmiddel en niet het middelpunt

Mensen komen naar je luisteren – je gedachten, interpretaties en inzichten. Zinvolle overgangen, YouTube-clips en tonnen tekst stelen van je inhoud en levering. Voor een professionele cursus powerpoint presentaties maken kun je terecht bij PPT Academy.

Vergeet niet: elke keer dat je die klikker raakt, verlaat het publiek je en gaat hun aandacht naar het scherm.

Gebruik een vaste thema

Een vaste thema brengt de variatie in je beelden en boodschap samen, terwijl je van probleem naar oplossing gaat. Je kunt gebruik maken van de built-in thema’s in PowerPoint of Keynote.

Meer beeld, minder tekst

Gebruik in plaats van onleesbare tekst een opvallende afbeelding en minder tekst.

Wil je snel een vermoeid schuifdek verbeteren? Maak je afbeeldingen groter en verminder de tekst. Onthoud dat het thema in dit bericht is dat je dia’s moeten bijdragen aan je toespraak – het publiek niet van je afleiden.

We weten dat onze hersenen zo’n 60.000 keer sneller beelden kunnen verwerken dan tekst – door gebruik te maken van een groot beeld krijg je snel je punt over zonder dat je wordt afgeleid. En een korte lijst met korte opsommingstekens helpt je publiek je argumentatie te volgen – meer niet.

Lees ook: Het kiezen van de juiste veiligheidsschoenen

Scroll naar boven