3 Voordelen van slimme schakelaars

De meeste mensen besteden niet de minste aandacht aan lichtschakelaars, maar dat kan veranderen als je besluit om jouw huis of kantoor uit te rusten met slimme schakelaars. Deze slimme stukjes techniek kunnen vitale onderdelen worden van een krachtig systeem van aangesloten smart home hardware.

Slimme schakelaars zoals Gira 55 voegen technisch geavanceerde functionaliteit toe aan jouw huis, terwijl ze nog steeds passen in de ruimtes en achterkasten van jouw bestaande wandschakelaars, waardoor ze ongelooflijk handig zijn. Deze schakelaars werken nog steeds als conventionele lichtschakelaars, maar met verschillende slimme functies toegevoegd.

Je kunt naar hartenlust mixen en matchen, maar de functionaliteit van slimme lichtschakelaars komt neer op één kernconcept: Hij maakt verbinding met je wifi-thuisnetwerk, zodat je hem (en eventuele andere die je installeert) kunt beheren vanaf apparaten zoals Android- en iOS-smartphones. De schakelaars gebruiken deze netwerkverbinding vervolgens om te communiceren met jouw slimme lampen en andere slimme hardware.

Er zijn tal van redenen om je huis uit te breiden met een slimme schakelaar. Laten we eens kijken naar de top drie.

Het volgende niveau van gemak

Een van de grootste voordelen is een van de eenvoudigste: gemak. Wie bedient zijn huisverlichting immers niet liever vanaf zijn smartphone dan dat hij van zijn bank moet opstaan om schakelaars om te zetten? Of je nu armaturen aan- of uitzet of ze dimt, het leven met een slimme schakelaar is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Efficiëntie door tech-samenwerking

De aanschaf van een slimme schakelaar met bepaalde functies of de combinatie van een slimme schakelaar met andere hardware kan een nieuw tijdperk van gemak inluiden door middel van automatisering. Je zou een slimme schakelaar samen met een bewegingssensor kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat je lichten aangaan wanneer je auto de oprit op komt rijden. Je kunt zelfs de verwarming of airconditioning aanzetten en een afspeellijst activeren als onderdeel van hetzelfde schema, een bijzonder leuk extraatje voor wanneer je op weg bent van jouw werk of van vakantie naar huis.

Bespaar geld en verbeter de veiligheid

Er zijn grote voordelen naast gemak. Je kunt geld besparen door bewegingssensoren en tijdschema’s te gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw lichten niet branden wanneer ze niet nodig zijn, en ze kunnen de beveiliging van jouw huis verbeteren, omdat het inschakelen van lichten dieven kan afschrikken. Ten slotte zien slimme schakelaars er dankzij een beter ontwerp gewoon gestroomlijnder uit dan conventionele schakelaars.

Lees ook: Is recruitment een goede carrière?

Scroll naar boven