3 Tips voor keukenontwerp

Wat zijn de eerste dingen waar je aan moet denken als je een keuken opnieuw wilt ontwerpen? In dit artikel lees je drie keukenontwerptips die je zult helpen jouw keuken Barneveld als een professional te ontwerpen.

Als je bent zoals de meeste huiseigenaren, zul je waarschijnlijk beginnen met jouw keuken project door te denken over het kleurenschema of apparaten. Echter, als je een professionele ontwerper bent, is het eerste wat je zult denken over de keuken de lay-out.

Van alle kamers in jouw huis, is de lay-out van jouw keuken het belangrijkst. Als een functionele ruimte, is jouw ervaring van jouw keuken dramatisch beïnvloed door hoe gemakkelijk je kunt bewegen in de ruimte bij het koken of schoonmaken. Een professioneel ontworpen keuken maximaliseert de beweging, minimaliseert de noodzaak om te stoppen en te reiken, en verbetert jouw vermogen om de keuken te gebruiken als een multifunctionele ruimte. Om dit te doen, zijn er verschillende belangrijke overwegingen die een professionele ontwerper zal meenemen in hun keuken ontwerp:

Maak een plattegrond

Elke keuken ontwerper weet dat de beste manier om een keuken project te beginnen met een keukenplattegrond is. Op die manier kun je alvast beginnen met het plannen van jouw keuken ontwerp voordat je jouw aannemer boekt. Probeer verschillende lay-out opties, voeg armaturen, afwerkingen, en kasten, en zie hoe ze er direct uitzien in 3D!

De keuken “werkdriehoek”

De drie belangrijkste elementen van jouw keuken ontwerp zijn het fornuis, de koelkast, en de gootsteen. Koken en het schoonmaken van jouw keuken kan snel uitgegroeid tot een nodeloos zware en vreugdeloze taak als je nodig hebt om rondjes te lopen rond een slecht ontworpen lay-out.

Een goede keuken lay-out zal je toelaten om gemakkelijk te kunnen bewegen tussen de drie tijdens het koken. Het moet ook voldoende ruimte bieden, zodat wanneer je met iemand anders kookt, je niet voortdurend tegen elkaar aanloopt. Om dit mogelijk te maken, creëert een keukenontwerper een “werkdriehoek” tussen het fornuis, de koelkast en de spoelbak.

Maak jouw keuken multifunctioneel

“Op feestjes vind je me altijd in de keuken”… dat heb je vast wel eens gehoord en zelf ervaren. In de afgelopen jaren hebben keukens afgevoerd van uitsluitend utilitaire en in het voordeel van zijn meer veelzijdig, geschikt voor entertainment en ontspanning, maar ook koken. Een professionele ontwerper zal altijd houden dit in gedachten en kijk naar een keuken ontwerp dat open en uitnodigend is, waarbij je je tegelijk kunt vermaken en koken.

Lees ook: Waarom is akoestiek in een ruimte belangrijk?

Scroll naar boven