2 details waar je op moet letten voor een passende overhemd

Met de toenemende modegrenzen is een overhemd niet langer een traditioneel, gewoon kledingstuk. In feite zijn er nu zo veel ontwerpen beschikbaar in overhemden dat je in de war zou raken. Nochtans, of je nou met een effen, eenvoudige blouse gaat die wordt gesneden of een meer eigentijdse en modieuze blouse kiest, zijn er 2 regels die je altijd in je achterhoofd zou moeten houden wanneer je van plan bent om mooie Italiaanse overhemden te kopen.

Mouwlengte

  • Te kort: Hier blijven ofwel de polsbeenderen zichtbaar, ofwel worden de manchetten volledig verborgen onder de mouwen van je jas. Geen van beide situaties maakt dat het shirt er goed uitziet – dus je zult een ander merk moeten vinden met langere mouwen.
  • Te lang: de mouwen reiken tot aan de hiel van je handen. Dit leidt ertoe dat de stof zich op het punt waar de manchetten eindigen, wat opstapelt. Als je een horloge draagt, wordt het elke keer door de mouw bedekt.
  • Precies goed: De mouwen komen helemaal tot aan de grote polsbeenderen (aan de basis van de pink/ringvingers). Wanneer je een jas draagt, wordt ongeveer 1/2 duim van overhemdmanchet gezien voorbij het eind van de jasmouwen. De manchet moet ook je horloge aanraken (en in sommige houdingen bedekken) wanneer je het draagt.

Zoom lengte

  • Te kort: Als het shirt onbewogen is, bedekt het nauwelijks je riem lijn (of de taille van je broek). Bij het instoppen blijven sommige delen van de zoom blootliggen en kunnen sommige delen van de zoom naar buiten springen als je lichaam beweegt of buigt. Je hebt een ander merk of grotere maat nodig.
  • Te lang: De staarten van het shirt zijn lang genoeg om het kruis te bedekken (of erbuiten uit te steken). Bij het instoppen moet de overtollige stof tussen de benen worden geschoven om te voorkomen dat de stof zich ophoopt. Maar in vergelijking met andere “oversized” dingen – dit is geen ernstig probleem. Een kleermaker zal in staat zijn om dit gemakkelijk in te korten.
  • Precies goed: De juiste lengte van het overhemd eindigt een paar centimeter onder de riem, zodat het overhemd blijft zitten als je je armen omhoog gaat. Als je de zoom onbevangen blijft, valt de zoom net ver genoeg om je riem te bedekken.

Lees ook: Btw-registratie: de voordelen

Scroll naar boven